De jongen, de mol, de vos, het paard en de rol washi tape

Thuis merk ik eigenlijk weinig van de lockdown moet ik eerlijk bekennen. Als ik hier aan mijn tafel zit te werken en ik mijn tuin in kijk ziet de wereld en niet anders uit dan anders. Het is winter en een grijze dag, met een vleugje sneeuw. Vogels houden zich koest en zelfs onze tuinkat vindt vandaag een kort bezoekje ook meer dan zat.

Even lijkt al het gerommel rondom Corona ver van mijn eigen kleine bubbel verwijdert. Maar als plotseling de deurbel gaat en ik op mijn stoep een verlaten pakje tref is Corona ineens heel dichtbij. De vriendelijke postbode zwaait me gedag vanaf de straat. Naast dat hij het schreeuwend druk heeft omdat iedereen nu alles online koopt, mag hij mij het pakje ook niet meer persoonlijk overhandigen door alle maatregelen rondom dit idiote virus.

Het is steenkoud buiten dus ik groet de man en pak snel mijn pakje op om het mee naar binnen te nemen. Vorige week was ik jarig. Ik ben nu echt al weer een ruime week 40. Niet dat er echt iets veranderd is. Alleen dit jaar lijkt mijn verjaardag maar niet voorbij te gaan. Omdat de posterijen het zo druk hebben komen een aantal pakketjes steevast te laat. Heerlijk die regen aan cadeautjes.

Zo kreeg ik van de week een prachtig boek. Iets dat het midden houdt tussen een kunstwerk en een moderne fabel. In de omslag zie ik dat het boek sinds de eerste uitgave begin vorig jaar al aan zijn twintigste druk toe is. Dat lijkt mij een imposante prestatie.

Als ik er in blader vliegen de mooie illustraties me om de oren en ik kan dan ook niet wachten om er in te gaan lezen. Die avond lees ik het helemaal uit. Elke letter en elke tekening komt binnen. Samen vertellen ze een heel mooi verhaal over een eenzame jongen die een mol ontmoet, waarna ze samen optrekkend een vos tegenkomen. Ook de vos raakt bevriend met de jongen en de mol en samen ontmoeten ze het paard. Elk van hen heeft eigen ervaringen met het leven en elk van hen deelt zijn of haar wijze lessen met elkaar en met ons als lezer. De wereld draait niet om geld of macht of succes. De wereld draait om liefde, echte vriendschap en vertrouwen. De jongen, de mol, de vos en het paard is een geweldig boek dat iedereen zou moeten lezen. Elke bladzijde kan zo op een tegeltje.

Wat een mooi cadeau, echt een dierbaar geschenk. En dan te bedenken dat ik komende week nog een aantal vertraagde pakketjes mag ontvangen. Ik kijk naar het kleine ijskoude pakketje in mijn hand. Wat zou er vandaag in zitten? Ik weet wat ik besteld heb, maar eigenlijk niet wat ik wanneer krijg.

Als ik dan eindelijk het doosje in de keuken open en ik de rol washi tape zie moet ik heel hard lachen. De jongen, de mol, de vos en het paard hebben gelijk. Geluk zit niet in doosjes, geluk zit in je hart.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑