Tijd

Vanmiddag was ik bezig met wat klei toen ineens mijn blik op mijn handen viel. De vochtige klei was aan mijn handen gaan kleven en langzaam opgedroogd. Wat achter bleef waren de rimpels in mijn huid die ontsnapt waren aan het dunne laagje leem.

Rimpels die er altijd zaten. Of komen er toch steeds maar nieuwe bij? Het lijkt een goede dag om daar eens over na te denken. Ik sta aan de vooravond van mijn veertigste levensjaar. Al weet ik niet wat dat echt betekent. Vroeger vond ik dat heel oud. Maar nu ik hier aangekomen ben voelt dat eigenlijk nog lang niet zo.

Ja, mijn lijf laat me hier en daar wat in de steek. Maar gevoelsmatig lijkt mijn geest aan de rimpelingen van de passerende ruimtetijd te zijn ontsnapt. Misschien niet meer helemaal glad van geest maar wel heel Β erg geΓ―nspireerd word ik weer een jaartje ouder en verbaas ik mij over het voorbijvliegen van de jaren.

De tijd lijkt alle wetten te tarten. Hij tikt in regelmatige seconden maar kan ook sneller vliegen kan dan het licht. Als er iets is in ons universum dat we niet begrijpen kunnen dan is het wel de dimensie tijd.

Zoals de loper van een schaakspel in een grote pas een half bord oversteken kan, zo passeert de tijd Β met een gruwelijke snelheid om dan ineens weer halt te houden en voetje voor voetje als een pion over het bord te schuifelen.

Morgen zet ik mijn voetje over de drempel van veertig. Dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb mogen beleven. Voor hoe het leven mij gevormd heeft tot hier. Maar ook met een nog altijd jeugdige nieuwsgierigheid naar wat er nog in het verschiet ligt. Ik wil blijven schrijven, blijven wonderen en blijven kunsten.

Dag voor dag vloog het afgelopen jaar voorbij. Komend jaar zal daar geen pas langzamer om lopen. Maar nu staat de tijd heel even stil. Ik kijk een tel achterom en richt dan mijn blik weer vooruit. Want morgen is het donderdag….

1 Reactie

  1. Virginie Royen

    6 januari 2021 op 21:57

    Vier kruisjes…..ik zie een volwassen vrouw….maar zeker ook nog ons lieve prutselke. Weemoedig en dankbaar πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑