Rouler dans la kunst, cultuur en een klotedag…

De beslommeringen van Paul en Maike kunnen we nu al een tijdje volgen via Rouler dans la Vie. Ze ondernemen veel leuke dingen. Ze gaan op vakantie, berollen rolstoelvriendelijke wandelpaden door de Nederlandse natuur of doen gezellige dingen met vrienden en familie.

Ze laten zien dat het leven met een chronische ziekte nog best leuk kan zijn. Maar Paul heeft ook uitgelegd wat het voor hem betekent om ziek te zijn. Wat hij ervaart en hoe dat zijn normale leven veranderde.

In het vlog van vandaag gaan Paul en Maike weer op pad. Ze bekijken architectuur in Utrecht en kunst in het Veluwse Kröller Müller Museum. Dan komt er ook een keerzijde voorbij. Paul gaat figuurlijk met de billen bloot op een moment dat hij zich absoluut niet lekker voelt. Gierende pijn en veel morfine maken het lastig vrolijk te zijn. De vele medicijnen die hij dan nodig heeft maken hem suf en hij komt moeilijker uit zijn woorden. Toch vertelt hij over hoe hij zich op dat moment voelt. Dapper en sterk.

Niet lang na de publicatie van dit vlog op YouTube vraagt Paul me of ik het  op WonderWerpen posten wil als zijn bijdrage. Natuurlijk wil ik dat! Het is een prachtig vlog, die de mooie en minder mooie kanten van het ziek zijn eerlijk en open laat zien. Ik heb er met plezier en bewondering naar gekeken en ik ben trots op jullie.

Jullie zijn sterke, mooie, lieve mensen die hier iets heel moois aan het maken zijn. Dat ik niet de enige ben die dat ziet doet me deugd. Rouler rolt en rolt…. daar gaan wij nog veel van horen!

Maar voor nu, van Paul en Maike, aflevering 22 voor jullie. Kijk, geniet, verwonder, like, abonneer, deel en reageer!

 

 

1 Reactie

  1. Wat een liefdevol voorwoord! Ik had de vlog al gezien op you-tube. Ik vind het fijn om te zien hoe het met jullie gaat, Paul en Maike. Fijn is niet het goede woord eigenlijk, want ik zie naast leuke dingen ook verdrietige dingen. En dan klinkt fijn wel raar. Ik kan beter zeggen dat het me raakt, de leuke en de niet leuke dingen. Het is de moeite zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑