Smartdrive

Mijn ziekte staat nooit stil, het is continu in beweging. De ene keer heb je een dag dat best te doen is, andere keer is het bij het opstaan al mis. Ook de intensiteit van de pijn is continu in beweging. Dat gaat meestal maar 1 kant op, de verkeerde helaas. Maar ik ben geen treurpiet dus ga ik op zoek naar oplossingen. Naast de benen zijn de armen in opkomst qua pijn en overlast. De kracht neemt af en daardoor ontstaat pijn door overbelasting. Dat is niet de bedoeling. Ik wil leven, avonturen beleven, ontdekken en verwonderen. Omdat ik in een rolstoel zit zijn 2 sterke armen een must. Indien ze dat niet zijn moet je op zoek gaan naar een oplossing. En die heb ik nu! Gisteren ontving ik mijn smartdrive. Wat een uitvinding! Wat een gemak! Wat een oplossing! Het is een motor die je achterop je rolstoel aanbrengt, de bediening er van geschiedt met een horloge-achtige controller. 2 tikken met je horlogearm en de smartdrive gaat je voortduwen naar de door jezelf ingestelde maximale snelheid. Wederom 2 keer tikken en de motor gaat uit. Ja maar, ik mis iets….Ja klopt! Wanneer je op stap bent in een museum, in het centrum of tijdens een wandeling is de maximumsnelheid te hoog. Door na het aanzetten met 2 tikken 1 maal te tikken neemt hij de snelheid aan van dat moment. Gaaf toch? Bijgaande een filmpje net na installatie. Inmiddels heb ik alles al beter ingesteld en gaat het minder stuntelig dan op het filmpje. Deze oplossing geeft weer een stukje kwaliteit van leven terug. Zelf rollen wanneer het kan en met hulp wanneer het moet. Echt smart!

 

6 Reacties

 1. Virginie Royen

  18 augustus 2018 op 10:58

  Your too sexy for your car, too sexy for your car, too sexy by far……🎢🎢🎢

 2. Niet doen! Niet doen! Nu hangt dat k-nummer in mijn hoofd. Je wordt bedankt πŸ˜‚ Zucht…

  ‘Cause I’m a model, you know what I mean
  And I do my little turn on the catwalk
  Yeah, on the catwalk
  On the catwalk, yeah
  I shake my little tush on the catwalk

 3. Geweldig die smartdrive en geweldig je reactie op….ik zal het maar niet nog eens schrijven…anders krijg je het weer niet uit je hoofd πŸ™‚

 4. Geweldig zo een smart drive en ik zal het liedje maar niet herhalen van Virginie πŸ™‚

 5. Wat een leuke film en wat een uitkomst dat ding. Nou genieten ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑