Woorden zien

“He Paul? Jij bent toch ziek?”” Ja”, antwoord ik. “Wat heb je precies dan?” Juist, zo gaan vaak gesprekken. Ik vind het ook totaal geen probleem om uit te leggen wat er met aan de hand is. Hoe weten mensen dan je ziek bent, zal je je afvragen. Nou, de rolstoel is een duidelijke aanwijzing. Om te vertellen in mijn eigen woorden laat ik jullie mijn optreden op de Pecha Kucha Night in Veenendaal. Pechawat? Pecha Kucha! Wacht ik maak het even wat makkelijker voor je:

Pecha Kucha (ぺちゃくちゃ) is een concept voor het houden van korte, creatieve presentaties. De naam stamt af van een Japans woord voor ‘prietpraat’. Bij een Pecha Kucha- evenement presenteren de deelnemers een diavoorstelling van twintig afbeeldingen in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt precies 20 seconden getoond. Deze eisen dwingen tot creativiteit en het to the point zijn. Er zijn geen inhoudelijke restricties, meestal gaat het om een product of een idee. Een Pecha Kucha-evenement kent doorgaans veertien deelnemers. De deelnemers (en een deel van hun publiek) komen doorgaans uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst, wetenschap en andere creatieve gebieden.

En mijn woorden zien er zo uit:

4 Reacties

 1. Virginie Royen

  18 mei 2018 op 06:36

  Beste Paul en Rosalie. Ook in mijn leven gebeurden er dingen waarvan je letterlijk en figuurlijk van je geloof valt. In één ding ben ik blijven geloven….dat is in wonderen. Het “zijn” en de kracht van ons allen is op zich al een wonder. En jullie, in het bijzonder, zijn hiervan het bewijs. Ik ontdek dat als ik in wonderen geloof ik vóóral in mijzelf moet geloven. Tjonge…wat een openbaring…..dan ben ik ook helemaal zelf verantwoordelijk voor mijn gemoed. 😊

  • Beste Virginie,

   Dank je voor je mooie bericht!
   Ik denk dat dit de essentie van Wonderwerpen raakt.

   We vinden het leuk dat je ons volgt, we hopen dat we jou en andere Wonderaars nog lang kunnen boeien met onze mooie verhalen!

   Liefs Rosalie.

 2. Hoi Paul, ik zag net je filmpje en ik ben onder de indruk. Wat mooi, grappig, eerlijk, krachtig, herkenbaar, lief, vrolijk, verdrietig, sterk, prachtig en stoer gedaan! Liefs Maril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑