Een wonder van een vriendschap.

Nu de aftrap van dit bijzondere project een feit is, vind ik het tijd geworden ook een bijdrage te leveren.

Dit verhaal start ergens halverwege oktober. De diagnoses lijken zich in mijn lichaam op te stapelen en ik weet het even niet meer. Speurend naar een lichtpunt of enige houvast op het wereld wijde web zakt me de moed langzaam in de schoenen.

Net op het moment dat ik besluit ermee te stoppen stuit ik op een blog…

Al lezende lijken de stukjes van mijn gebroken geest weer langzaam op hun plek te vallen. Omdat ik de schrijver van dit blog op zijn minst wil danken voor de moeite die hij genomen heeft om zijn ervaringen in woorden uit te drukken besluit ik, geheel tegen mijn principe, op zoek te gaan naar digitaal contact. Al snel kom ik een Facebook pagina tegen met een bekende foto en verstuur ik een vriendschapsverzoek naar een volslagen onbekende bekende.

Reactie laat niet lang op zich wachten en Paul komt mijn leven binnen met een kort bericht.

“Hi Rosalie! Leuk dat je vrienden met me wil worden! Ik ken je echter niet en vraag me dan ook af waarom je dat wil worden? Waar zit onze overeenkomst?”

We raken aan de digitale praat en de avond vliegt voorbij. Hoewel ik zelf meer waarde hecht aan persoonlijk contact voelt dit meteen goed en vertrouwd. Voor mij bestaat er geen enkele twijfel over wie er aan de andere kant van mijn toetsenbord huist en al snel blijkt dit gevoel wederzijds.

In de weken en inmiddels maanden die volgen ontstaat een bijzonder hechte vriendschap. Onze interesses kennen een grote overlap en alles is bespreekbaar. Op die allereerste vraag : “Waar zit onze overeenkomst?” kan ik inmiddels zonder enige twijfel een antwoord geven. Onze grootste overeenkomst is dat we beiden de kunst van het verwonderen bezitten. We spreken hier vaak en uitgebreid over in alle windrichtingen die we bedenken kunnen.

Totdat een speling van het toetsenbord ons Wonderwerpen schenkt blijven deze verwonderlijke onderwerpen voor onszelf. Al snel zijn we het erover eens dat deze Wonderwerpen de wereld waard zijn en laat Paul wonderwerpen.nl vastleggen als domein.

Apetrots op deze verwonderlijke nieuwe creatieve richting klim ik vandaag voor het eerst sinds lang weer in mijn toetsenbord. Dankbaar voor de prachtige vriendschap die deze waanzinnig vreemde periode in mijn leven opgeleverd heeft en opnieuw vol bewondering voor de wereld om mij heen.

Lieve Paul, we gaan op deze plek een digitaal verwonderparadijsje scheppen voor onszelf en voor iedereen die we er verder nog mee kunnen plezieren. Een document van twee zielenvriendjes die er, ‘no matter what’, iets van gaan maken. Verwonder vrienden voor het leven!

4 Reacties

 1. Dat gaan we absoluut doen! Ik moet nog wel even in de code duiken want nu zijn er alleen hoofdletters en dat is volgens de weinige ethiek op dit medium gelijk aan schreeuwen,

 2. Ontroerend prachtig, wat mooi dat jullie dit met ons willen delen. Liefs uit Maastricht.

  • Dank je. Ik dacht laten we beginnen bij het begin.
   En hoewel we nu al een tijdje verder zijn, verwonderen we ons allebei nog dagelijks over onze vriendschap.
   Hoe een gemeenschappelijke lichamelijke afwijking kan leiden tot een toevallige ontmoeting en een oprechte, mooie, wonderbaarlijke vriendschap.
   Dat ondanks alles het leven zo mooi kan zijn. Ik leer er nog elke dag van en het maakt me sterker en daadkrachtiger.
   Misschien moeten we daar weer eens wat woorden vuil aan maken gaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Wonderwerpen

Thema door Anders NorénOmhoog ↑